HeadlineAktualnoLokalnoPišemo

V Izoli hišne preiskave: Obiskali naj bi tudi Danila Markočiča, tri osebe so že pridržane

Danes zjutraj naj bi izolskega župana Danila Markočiča obiskali kriminalisti. Istočasno so potekale hišne preiskave na Občini Izola. Po naših zanesljivih informacijah so hišne preiskave povezane s prodajo njegovega oljčnika v Strunjanu.

 

 

Policijska uprava (PU) Koper je potrdila, da pri njih potekajo hišne preiskave na več lokacijah in da so pridržali tri osebe. Dokler je postopek v teku, več informacij nemorejo posredovati.

Hišne preiskave, se naj bi tudi opravljale na domu Izolskega župana Danila Markočiča in Občine Izola.

Razlog za kriminalistično preiskavo segajo v leto 2020, ko je izolski župan Danilo Markočič po napihnjeni ceni prodal svoj oljčnik v Strunjanu, občina je pa istemu kupcu BM 21 d.o.o. – parcelo v Livadah. Občinski svetniki so očitali županu negospodarno ravnanje z občinskimi zemljišči, ki so pristala v zasebnih rokah z dobrimi zvezami na občini.

Občina se je takrat branila, da mora dati soglasje za vsako prodajo premoženja tudi občinski svet in jih vključiti v letni načrt razpolaganja z nepremičninami. V skladno s pravili mora biti opravljeno sodno vrednotenje in razpisana javna dražba.

Več o tem smo že pisali v pisali v prejšnih tednih:

Komisija za preprečevanje korupcije: »Pogodba občine Izola, s katero je podjetju Projekt 2000 prodala zemljišče ob Južni cesti, je nična«

Uredništvo Megafon.si

Back to top button