Ob francoski rivieri začela delovati zasebna plavajoča plaža

Zasebna plavajoča plaža z restavracijo, barom in bazenom, zasidrana ob francoski rivieri, je kljub nasprotovanju lokalnih politikov in okoljevarstvenikov začela delovati, so danes sporočili njeni lastniki. Plaža sicer to sezono še ne bo odprta za javnost, bo pa na voljo za zasebne dogodke, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Otok Canua, 1750 kvadratnih metrov veliko motorizirano platformo z restavracijo, barom in bazenom, so odprli v četrtek zvečer pri Mandelieu-La Napoule na Azurni obali na jugovzhodu Francije. Razkošna dvonadstropna platforma, ki je zasidrana 600 metrov od obale, lahko sprejme do 350 ljudi.

16 milijonov evrov vreden projekt je podprla le občina Mandelieu-La Napoule, nasprotuje pa mu predsednik regije Provansa-Alpe-Azurna obala Renaud Muselier. Približno 20 županov, med njimi župana Nice in Toulona, je danes podpisalo pismo, v katerem so obsodili tovrstno komercialno izkoriščanje morja.

Latniki plavajoče plaže medtem poudarjajo, da je projekt varen za okolje, saj motorji delujejo na biogorivo, sladko vodo proizvaja sistem za razsoljevanje, vsi odpadki pa se reciklirajo na kopnem.

Plaža sicer to sezono še ne bo odprta za javnost, bo pa na voljo za zasebne dogodke. Lastniki so že prejeli približno 30 prošenj za rezervacijo.

Back to top button