Vabilo k raziskavi o krizah in duševnem zdravju

Slovenski center za raziskovanje samomora v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in Filozofsko fakulteto Univerze v Ljubljani pripravlja raziskavo o vplivih kriznih situacij na duševno zdravje ljudi. V raziskavo želijo vključiti celotno populacijo. Da bo vzorec čim bolj reprezentativen, k sodelovanju vabijo vse od najmlajših do najstarejših. Potekala bo v živo, v obliki individualnih pogovorov. Za sodelujoče prostovoljce bodo zagotovili njihovo anonimnost in prostor zaupanja.

»Namen raziskave je, da nam pomaga pri snovanju intervencij, s katerimi bi pokrili potrebe, ki se pojavljajo v populaciji. Nekatere intervencije bomo izvedli tudi sami, pripravili pa bomo tudi poročila za strokovnjake, morda tudi za odločevalce v politiki,« je povedala Nina Krohne iz Slovenskega centra za raziskovanje samomora.

K sodelovanju se lahko prijavite na email naslovu info.scsr@upr.si ali na telefonski številki 040 490 580. V zahvalo za sodelovanje bodo udeleženci prejeli vrednostni bon za živilsko trgovino.

Source
Ana Zupan
Back to top button