HeadlineAktualnoSlovenijaPišemo

Ustvarjalno in raziskovalno poletje za otroke v Sloveniji

Ker so šolske počitnice daljše od starševskega dopusta, smo pobrskali po poletnem dogajanju za otroke in mladostnike in pripravili nabor poletnih taborov in počitniškega varstva v Sloveniji. Ponudba je široka, od taborov v naravi pa do športnih, naravoslovno tehniških, plesnih, likovnih, gledaliških in drugih, kjer bodo otroci poleg zabave pridobili nova znanja in veščine.

 

Zveza za tehnično kulturo Slovenije ponuja različne tabore za otroke kot so: astronomski, delavnica logike, elektronike in robotike, šola modelarstva, računalništva, fotografije, strojništva, tabor inovativnih tehnologij, … Informacije so dostopne tukaj. https://www.zotks.si/tabori-2021

V šoli preživetja Laris učijo kako živeti z naravo, prepoznati užitne rastline, preživeti v divjini in spoznati živali. Info.

Poletni tabor v naravi Mini kraljestvo je namenjen osnovnošolskim otrokom, ki si želijo poletje preživeti v naravi. Info.

Impulz sportov camp za otroke v Bohinju nudi aktivno preživljanje počitnic v naravnem okolju. Informacije tukaj. Info.

Plezalno-planinski tabor na Planini Laz v koči Triglavskega narodnega parka s plezalnim centrom Bricalp za vse otroke navajene hoje in željne večjih gorskih izzivov. Info.

Natin svet za osnovnošolce od 8-14 let je tabor v naravi z bivanjem v šotorih brez tehnologije. Info.

Tabori Gorindol v Beli krajini s kanunarjenjem po Kolpi, kolesarjenjem po brezpotjih in potepanji po naravi. Info.

Program počitniškega varstva celo poletje na Obali izvaja gimnastično društvo Flip v telovadnici ŠK Flip z različnimi športnimi aktivnostmi od gimnastike, akrobatike, plesa, skokov na trampolinu, iger z žogo in kopanjem na plaži. Info.

Poletni športni tabor za dekleta v Pacugu (klub za ritmično gimnastiko Špica) bo poleg ustvarjalnih delavnic obarvan s tematiko ritmične gimnastike. Info.

V občini Kozje nudijo tri različne tabore: Športni tabor Kozje, Šahovski tabor Kozje in Likovni tabor Kozje za otroke med 6 in 15 letom starosti. Info.

Center šolskih in obšolskih dejavnosti je pripravil bogat počitniški program za otroke vseh starosti po vsej Sloveniji. Gledališki, glasbeni, športni, taborniški, naravoslovni, kuharski in drugi programi. Pregled poletnih dejavnosti si lahko ogledate tukaj. Info.

Športni poletni tabor in nogometni poletni tabor v športnem parku Radomlje namenjen ljubiteljem športa od 6 do 12 leta. Info.

Tisti, ki iščete le počitniško varstvo, pa je spletni Časoris pripravil nabor plesnih, arhitekturnih, poučnih in drugače obarvanih počitnic po vsej Sloveniji. Info.

 

Source
Petja Gorjup

Povezani Članki

Back to top button