Sproščeno

S Pustno Sobotno iskrico zbrali več kot 123.000 evrov za pomoč otrokom v Amazoniji

Misijonsko središče Slovenije in Radio Ognjišče sta danes pripravila 19. tradicionalno Pustno Sobotno iskrico, dobrodelno akcijo, v kateri s pomočjo poslušalcev Radia Ognjišče zbirajo sredstva za projekte v misijonskih deželah. Zbrali so 123.231 evrov za nakup hrane za dekleta na misijonu Sao Gabriel de Cachoeira v brazilski Amazoniji.

Iz Radia Ognjišče so sporočili, da med dekleti na omenjenem misijonu deluje slovenska misijonarka, sestra Agata Kociper. Ta pojasnjuje, da skušajo v socialnem centru pomagati mnogim ranjenim, tudi zlorabljenim dekletom, ki so na misijonu našla varno zavetje in bi se rada zdrava in močna vrnila v življenje. V svojih družinah na obrobju družbe namreč pogosto nimajo pravih pogojev za zdravo življenje.

Po besedah voditelja oddaje Pustna Sobotna iskrica Jureta Seška so se potrudili, da je bilo slišati prošnjo misijonarke, ki že desetletja deluje v Braziliji. Sešek je opisal, da dekleta v omenjeni misijon prihajajo iz različnih delov velikanske Amazonije. Tam obiskujejo šolo, različne delavnice in terapije.

Doslej so s to pustno dobrodelno akcijo uspešno pomagali otrokom na različnih celinah. Z darovi poslušalcev so slovenski misijonarji tako, med drugim, zgradili šoli na Madagaskarju in v Kambodži ter gradili ceste, obnovili porodnišnico in kupili hrano za šolske otroke v Etiopiji in na Madagaskarju. Lani je medtem Pustna Sobotna iskrica pomagala obnoviti center za otroke s posebnimi potrebami in zgraditi veliko večnamensko dvorano v prestolnici Burundija, Bujumburi.

Organizatorji akcije bi v običajnih razmerah povabili tudi na pustni ples, a je ta letos zaradi epidemije covida-19 odpadel. Pustna Sobotna iskrica je tako nagovarjala radijske poslušalce, da prisluhnejo različnim zgodbam, ki so vabile k darovanju. Slišali so tudi zahvale misijonarjev, ki jim je to dobro delo v pustnem času pomagalo v preteklosti.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button