ZanimivostiKultura

Na dražbi kaseta z zgodnjimi posnetki Radiohead

Avkcijska hiša Omega Auctions bo 26. januarja na dražbi ponudila kaseto s tremi zgodnjimi in doslej javnosti neznanimi posnetki angleških alternativcev Radiohead. Člani skupine so jo posneli še pred nastankom danes mednarodno priljubljene skupine, ko so se imenovali še On A Friday. Za kaseto si nadejajo iztržiti 2000 funtov.

Skladbe na kaseti z naslovi Promise Me, Boy In A Box in These Chains naj bi po dosedanjih izsledkih nastale, ko so člani današnjih Radiohead zaključili šolanje, med katerim so se leta 1985 združili v skupino On A Friday, torej preden so leta 1991 podpisali pogodbo z založbo EMI in spremenili ime v Radiohead, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Skupno je sicer na kaseti šest skladb, napis na etiketi pa podpisuje frontman Radiohead Thom Yorke. Oseba, ki je kaseto dala na dražbo, želi ostati anonimna. Je pa razkrila, da je poznala člane skupine in da ji je v zgodnjih 90. letih minulega stoletja kaseto podaril prav eden od njih.

“Skladbe so še surove, a zagotovo nakazujejo potencial, ki ga je skupina razvila v kasnejših letih,” je dejal predstavnik avkcijske hiše Paul Fairweather.

Radiohead danes veljajo za mednarodno priznano alternativno zasedbo, med njihovimi uspešnicami so skladbe Creep, No Surprises ter High and Dry. Njihov večkrat nagrajeni album Ok Computer iz leta 1997 je bil po svetu prodan v večmilijonski nakladi in je zaradi izjemnega kulturnega, zgodovinskega in estetskega pomena shranjen v britanski Kongresni knjižnici, še navaja dpa.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button