ZanimivostiKultura

LadBaby tretjič zapored zmagal med božičnimi singli s pesmijo o mesnih zvitkih

Poudarki zgodbe
  • "Znano je, da imajo Britanci radi mesne zvitke," je LadBaby dejal za BBC Radio 1 in dodal, da so želeli po letu, kakršno je bilo, vsem pričarati nasmeh. YouTube komik LadBaby, s pravim imenom Mark Hoyle, je letošnje leto opisal kot "naše najbolj pomembno leto do sedaj", da pomagajo ljudem, predvsem zaradi vpliva covida-19. Z zmagovalnim singlom namreč zbira denar za dobrodelno ustanovo The Trussell Trust, ki pomaga javnim kuhinjam.

Na samem vrhu lestvice britanskih božičnih pesmi se je že tretjič zapored znašel britanski grafični umetnik in YouTuber LadBaby, kar je prej uspelo le zasedbama The Beatles in Spice Girls. Letos je LadBaby slavil s singlom Don’t Stop Me Eatin’, čigar besedilo se tako kot v minulih dveh zmagovalnih pesmih nanaša na mesne zvitke.

Don’t Stop Me Eatin’ je različica uspešnice Don’t Stop Believin’ zasedbe Journey, besedilo pa govori o mesnih zvitkih. Petje o le-teh mu je prineslo zmagi tudi leta 2018 in 2019 s singloma We Built This City… On Sausage Rolls, ki je parodija pesmi We Built This City ameriške zasedbe Starship, in I Love Sausage Rolls, ki temelji na I Love Rock ‘n’ Roll zasedbe The Arrows, navaja britanski BBC.

“Znano je, da imajo Britanci radi mesne zvitke,” je LadBaby dejal za BBC Radio 1 in dodal, da so želeli po letu, kakršno je bilo, vsem pričarati nasmeh. YouTube komik LadBaby, s pravim imenom Mark Hoyle, je letošnje leto opisal kot “naše najbolj pomembno leto do sedaj”, da pomagajo ljudem, predvsem zaradi vpliva covida-19. Z zmagovalnim singlom namreč zbira denar za dobrodelno ustanovo The Trussell Trust, ki pomaga javnim kuhinjam.

Hoylov bend sestavljajo žena Roxanne in otroka, tretjega singla pa prvotno niso imeli namena ustvariti. Zmanjkalo jim je namreč pesmi z rock’n’roll v naslovu, saj to frazo lahko spremenijo v sausage roll. Prav tako so si za priredbo želeli izbrati pesem, ki je ljudem pri srcu in jo radi pojejo. Navdih so iskali pri karaoke pesmih in Don’t Stop Believin’ je vedno visoko na seznamih priljubljenosti.

Njegova najnovejša pesem je postala najhitreje prodajani singel v Veliki Britaniji v zadnjih treh letih. LadBaby je le tretji med glasbenimi ustvarjalci, ki jim je trikrat zaporedoma uspelo osvojiti vrh lestvice britanskih božičnih pesmi. Kot prvi je to uspelo zasedbi The Beatles med leti 1963 in 1965 s pesmimi I Want To Hold Your Hand, I Feel Fine in Daytripper/We Can Work It Out. Podvig je takoj zatem uspel tudi Spice Girls s singli 2 Become 1, Too Much in Goodbye.

Za zmagovalni božični singel se je letos potegovala tudi božična klasika All I Want For Christmas Is You ameriške kantavtorice Mariah Carey. Zadnja dva tedna je bila prvič po 26 letih na samem vrhu lestvice, a je nazadnje zasedla drugo mesto. Sledile so Last Christmas dua Wham!, This Christmas pevke Jess Glynne in protestna pesem Boris Johnson… zasedbe The K’s.

BBC poroča tudi o božični lestvici albumov, katere vrh je letos zasedel Paul McCartney z albumom McCartney III. Sledili so mu Evermore ameriške kantavtorice Taylor Swift, Together at Christmas dua Michael Ball and Alfie Boe, Classic Diamonds Neila Diamonda in Londonskega simfoničnega orkestra in Music Played by Humans britanskega kantavtorja Garyja Barlowa.

Povezani Članki

Back to top button