Župan v velikem številu brezdomcev vidi dokaz za to, da je Beograd metropola

Beograjski župan Aleksandar Šapić je razburil srbsko javnost z izjavo, da je 5000 brezdomcev v Beogradu dokaz za to, da je srbska prestolnica postala metropola. Priznal je, da se kot župan ni ukvarjal s tem problemom, in napovedal, da bo zdaj to storil, poročajo srbski mediji.

“To, da je na ulicah Beograda 5000 brezdomcev, je dokaz, da je Beograd postal evropska metropola, ker imajo težave z brezdomci najbogatejša mesta,” je pred dnevi dejal Šapić.

Dodal je, da v Evropi ni mesta brez brezdomcev, poseben primer pa so ZDA. “Imajo jih celo mesta, kot so Pariz, London, Madrid in Rim. Da ne govorim o ZDA, kjer na 100 metrov od Bel Aira do Beverly Hillsa živijo najbogatejši ljudje, ljudje pa brskajo po koših za smeti,” je dejal po pisanju portala srbske televizije Nova TV.

Šapić je po poročanju srbske tiskovne agencije FoNet še priznal, da se s problematiko brezdomcev doslej ni ukvarjal, in napovedal, da se bo pozanimal in videl, kaj se lahko stori za brezdomce. Dodal je, da, kolikor ve, Beograd ima dnevno bivanje za otroke z ulice, a da za odrasle brezdomce doslej ni bilo storjeno še nič.

Back to top button