Logaška glasbena šola pripravlja mednarodno tekmovanje mladih violinistov

Poudarki zgodbe
  • Kandidati se morajo prijaviti do 21. marca preko elektronske prijavnice, ki je dosegljiva na spletni strani Glasbene šole Logatec. Do 18. aprila pa morajo poslati posnetke zaigranih skladb.

Glasbena šola Logatec v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom Cantabile pripravlja prvo mednarodno tekmovanje za mlade violiniste. Prijave na tekmovanje, ki so ga poimenovali po znanemu violinistu in skladatelju Matiji Bravničarju, zbirajo do 21. marca.

Po besedah ravnatelja Glasbene šole Logatec Primoža Malavašiča gre za tekmovanje, ki udeležencem ponuja širjenje Bravničarjevih del, hkrati daje možnost, da se ga udeležijo glasbeniki glede na leta učenja instrumenta, ne pa na osnovi letnice rojstva.

“Tako imajo možnost, da se tekmovanja udeležijo tudi tisti, ki so se nekoliko starejši vključili v proces izobraževanja violine, tekmovanje pa jim bo prav tako poseben izziv in motivacija”, je pojasnil Malavašič.

Glede na trenutne razmere zaradi epidemije bodo prijave in tekmovanje izpeljane na prilagojen način. Kandidati se morajo prijaviti do 21. marca preko elektronske prijavnice, ki je dosegljiva na spletni strani Glasbene šole Logatec. Do 18. aprila pa morajo poslati posnetke zaigranih skladb.

Komisija bo oceno podala na osnovi posnetkov in kot je prepričan Malavašič, bo tako zagotovljeno kakovostno tekmovanje na daljavo. Pomembno je tudi, da bodo fleksibilni pri obveznih skladbah, saj ne bo nujna prisotnost korepetitorja. Ker so tekmovalne skladbe dueti Matije Bravničarja, bo to nalogo lahko opravil tudi eden od učencev.

Tekmovalci bodo z ocenami komisije, v kateri bodo člani iz treh držav, seznanjeni 30. aprila, spletni zaključni koncert najboljših pa bo 16. maja. Najboljši bodo dobili priložnost solističnega igranja s simfoničnim orkestrom Cantabile in učenja violine na mojstrskih inštrumentih Goslarstva Demšar.

https://www.gslogatec.si/mednarodno-tekmovanje-matije-bravnicarja

Source
STA
Back to top button