Patti Smith za novo leto na največjem ekranu v Evropi

Nastop Patti Smith in njenega benda bo za novo leto prikazan na največjem ekranu v Evropi, londonskem Piccadilly Lights. Z glasbo se bodo poklonili zaposlenim v britanski državni zdravstveni službi (NHS) in zdravstvenim delavcem, ki so preminili zaradi covida-19. V leto 2021 bodo navzoče pospremili z 10-minutnim nastopom.

Nastop ameriške kantavtorice Patti Smith in njenega benda, ki ga pripravlja inovativna platforma za digitalno umetnost CIRCA, se bo začel opolnoči. Kot darilo Londonu, ki je kantavtorici zelo pri srcu, bo dogodek brezplačen in na ogled po celem svetu prek YouTube kanala CIRCA, navaja portal Art Daily. Za celovito spremljanje dogodka bodo prisotni v Londonu potrebovali slušalke, saj bodo zvok predvajali prek spletne strani www.circa.art.

Sam dogodek se bo začel 30 minut pred letom 2021. CIRCA bo v tem času predstavila desetminutni projekt ONE, ki ga je platforma naročila pri zmagovalki beneškega umetnostnega bienala 2017, Nemki Anne Imhof. Umetnica je v projekt vključila posnetke Tate Modern, ko je tam leta 2019 razstavljala instalacijo velikih dimenzij in izvedla performans.

Na znameniti londonski lokaciji Piccadilly Circus preko ekrana Piccadilly Lights že od oktobra prikazujejo stvaritve umetnika Josefa O’Connorja in njegove platforme CIRCA. Platforma velja za pionirski model za zunanje razstave, prek katerega vsak mesec povabijo drugega umetnika, da predstavi nove ideje. Prvi razstavi c.20:20, pri kateri je sodeloval umetnik Ai Weiwei, bo sledila c.20:21, ki se bo začela prav z nastopom Patti Smith.

Kantavtorica Patti Smith (1946) živi in deluje v New Yorku. Je tudi pesnica in vizualna umetnica. Znana je po svojem revolucionarnem združevanju poezije in rocka. Glede na revijo Rolling Stone je njen prvenec Horses med stotimi najboljšimi albumi vseh časov. V dvorano slavnih rock’n’rolla je bila sprejeta leta 2007, še navaja Art Daily.

Source
STA
Back to top button