Papež blagoslovil trgovino z gramofonskimi ploščami

Papež Frančišek, ljubitelj klasične glasbe, je v torek nepričakovano obiskal rimsko prodajalno gramofonskih plošč, da bi blagoslovil prostore. Nekaj plošč je tudi odnesel s seboj, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 

 

85-letni papež je se v torek zvečer odpravil na nepričakovan obisk v trgovino Stereosound, ki se nahaja v bližini rimskega Panteona, da bi blagoslovil trgovino po nedavni prenovi, je za AFP povedal vatikanski vir.

Lastniki trgovine so dolgoletni prijatelji argentinskega papeža, ki je v preteklosti večkrat spregovoril o moči glasbe in naj bi užival v glasbi klasičnih skladateljev, pa tudi v tangu.

Po navedbah lokalnih medijev naj bi trgovino zapustil s ploščo klasične glasbe, ki mu jo je podarila lastnikova hči. Lastnica je povedala, da je papež “stara stranka”, ki trgovino obiskuje, odkar je leta 2001 postal kardinal.

Med njegovim kratkim obiskom se je pred trgovino zbrala manjša množica, vendar je papež ni nagovoril.

Papež je znan po svoji nepredvidljivosti in živi bolj preprosto kot njegovi predhodniki, med drugim nosi svojo aktovko in uporablja telefon. Leta 2015, dve leti po izvolitvi za vodjo 1,3 milijarde katoličanov po svetu, je odšel v optiko v osrednjem Rimu, da bi zamenjal očala. Naslednje leto je odšel v trgovino, da bi kupil nove ortopedske čevlje, še poroča AFP.

Papež Frančišek živi v skromnem stanovanju v velikosti 50 kvadratnih metrov v hiši Svete Marte, vatikanskem gostišču, ki si ga je po izvolitvi za papeža leta 2013 izbral za svoje domovanje namesto stanovanja v vatikanski Apostolski palači.

Source
STA
Back to top button