Odvetnik se je virtualne sodne obravnave udeležil kot mucka

Odvetnik iz ameriške zvezne države Teksas je postal zvezda na internetu, potem ko se je na sodno obravnavo, ki je potekala preko spletne aplikacije Zoom, pomotoma prijavil s filtrom, po zaslugi katerega je bil videti kot mucka.

Pomotoma uporabljen filter, ki ga svojim uporabnikom ponuja aplikacija Zoom in po zaslugi katerega sogovorniki namesto dejanskega obraza na zaslonu vidijo glavo mačke, je poskrbel za precej zadrege, a tudi smeha. Obenem je na zabaven in slikovit način ponazoril, kaj vse se lahko v današnjih časih Zooma in podobnih aplikacij zgodi, če ne preverimo v naprej vseh nastavitev.

Zaplet se je po poročanju več tujih medijev zgodil na zaslišanju na daljavo oziroma preko videokonference na okrožnem sodišču v Teksasu, zanj pa je poskrbel odvetnik Rod Ponton, ki ne le da se je v videokonferenco prijavil s filtrom mačke, ampak ga, potem ko je ugotovil svojo napako, tudi ni znal izklopiti.

Posnetek dogodka, sicer dolg le slabo minuto, je hitro zakrožil po spletu in postal hit na YouTubu. Na njem je videti sodnika, ki odvetnika opozori, da ima vklopljen filter mačke, in nato Pontona – oziroma belo-sivo mlado muco -, ki mu odgovarja, da ve, a da ga ne zna izklopiti.

Po nekaj sekundah Ponton izjavi, da je kljub vsemu pripravljen nadaljevati z zaslišanjem, in doda: ” Tu sem v živo. Nisem mačka.” Kmalu zatem je sicer odvetnikova ekipa vendarle s skupnimi močmi ugotovila, kako se filter izklopi, namesto mačjega pa se je na zaslonu pojavil resen obraz odvetnika.

“Če lahko državo v teh težkih časih, ki jih preživljamo, vsaj za trenutek nasmejim, sem vesel, da se ljudje smejijo na moj račun,” je kasneje v telefonskem pogovoru za časnik New York Times dejal Ponton, a obenem priznal, da je bil v veliki zadregi.

Source
STA
Back to top button