Na Tajskem zaradi prevoza leva v kabrioletu aretirali žensko

Tajska policija je aretirala žensko, katere prijatelj je po ulicah mesta Pattaya v kabrioletu prevažal njenega hišnega ljubljenčka – leva. Lastništvo kralja živali na Tajskem sicer ni nezakonito, vendar pa je treba domačo žival te vrste prijaviti, česar pa lastnica ni storila, poroča britanski BBC.

Na videoposnetku, ki je postal viralen, je videti sicer priklenjenega leva, ki uživa v vožnji na zadnjih sedežih kabrioleta znamke bentley. Avtomobil naj bi vozil Šrilančan, domnevni prijatelj lastnice, ki pa je medtem že zapustil državo.

Po navedbah tajske policije je lastnica leva zatrdila, da je žival kupila od prodajalca v provinci Nakhon Pathom. Ta naj bi tudi poskrbel za prevoz živali v Pattayo. Vendar pa pred tem leva ni prijavil pristojnim organom, zaradi česar sta njegov prenos in lastništvo nezakonita.

Ženska je obtožena posedovanja divje živali brez dovoljenja, za kar je zagrožena enoletna zaporna kazen in globa do 100.000 bahtov oziroma dobrih 2500 evrov. Na Tajskem je sicer po uradnih podatkih trenutno 224 levov v zakoniti lasti.

Back to top button