Na dražbi prodali skuter iz ljubezenske afere bivšega francoskega predsednika

Skuter, s katerim se je nekdanji francoski predsednik Francois Hollande izmuznil iz Elizejske palače v upanju, da bo prišel neopažen do svoje takratne ljubice, igralke Julie Gayet, so v nedeljo na dražbi prodali za 20.500 evrov. Kupec skuterja je prepričan, da je legendarni trikolesnik del francoske zgodovine.

Trikolesni skuter Piaggio MP3 125 je bil v središču ljubezenske afere med predsednikom in igralko, ki je prišla na naslovnice časopisov, potem ko je francoska revija Closer januarja 2014 objavila, da je Hollande uporabljal skuter za obiske nove partnerke.

Revija je pri tem objavila fotografije Hollanda, ki je takrat še živel z novinarko in pisateljico Valerie Trierweiler, kako diskretno obiskuje 41-letno igralko in režiserko Gayet na skuterju s čelado, ki mu je zakrivala obraz, v stanovanju nedaleč od predsedniške rezidence.

Hollande se je z Gayet poročil leta 2022, najslavnejši francoski skuter pa je v nedeljo na dražbi v mestu Montbazon dobil novega lastnika, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kupil ga je Denis Breheret, ki želi skuter razstaviti v svojem muzeju avtomobilov v Jallaisu na zahodu Francije, zato da bodo “v njem lahko uživali vsi”. Kot je dejal, je skuter “del francoske zgodovine”.

Breheret ga namerava razstaviti med 120 vozili, ki jih ima v muzeju, in segajo v čas od leta 1922 do danes.

Elizejska palača, ki je bila prva lastnica skuterja, ga je leta 2015 prodala. Izklicna cena zanj na dražbi je bila 10.000 evrov.

Back to top button