Britanski odziv na epidemijo je že tema televizijske drame

Kenneth Branagh kot Boris Johnson v TV drami o pandemiji

Kenneth Branagh je v Veliki Britaniji znan kot veliki interpret Williama Shakespeara (in v zadnjem času kot filmski Hercule Poirot) – a tokrat se bo lotil novejše zgodovine. Igral bo premiera Borisa Johnsona.

Britanska televizija Sky je napovedala snemanje televizijske miniserije This Sceptred Isle, ki bo načela vprašanje, kako se je Velika Britanija spopadla z novim koronavirusom. V vlogi britanskega premierja Borisa Johnsona bo nastopil v Belfastu rojeni Kenneth Branagh.

Miniserija This Sceptred Isle bo naslikala britanskega premiera, vlado in celotno državo v primežu prvega vala globalne pandemije.

Petdelno serijo bodo začeli snemati še v prvi polovici letošnjega leta, na programu Sky Atlantic pa naj bi jo predvajali v naslednjem letu. Scenarij je nastal na podlagi prvoosebnih pričevanjih.

Britance zabava izbira igralca
V Veliki Britaniji je odločitev, da bo premierja Johnsona igral prav Branagh, naletela na precejšen odziv. The Sunday Telegraph je denimo na prvi strani objavil igralčevo sliko pod naslovom: “Spoznajte našega novega premiera”.

Branagh se lahko pohvali z izjemno kariero, v kateri je večkrat režiral in tudi nastopil v več Shakespearjevih dramah, nazadnje pa se je preizkusil v ‒ sicer manjši ‒ vlogi ruskega negativca v filmu Tenet režiserja Christopherja Nolana. Foto: AP

Serijo This Sceptred Isle bo režiral Michael Winterbottom. Pokazati bodo skušali predvsem trud, ki so ga v zaščito naroda pred novim koronavirusom vložili znanstveniki, zdravniki, oblikovalci politik in delavci v domovih za starejše, je napovedal.

Premiera Johnsona so v prvem valu zaradi koronavirusa urgentno hospitalizirali in ga zdravili na intenzivni negi. Dva dni po tem, ko se je vrnil na položaj, se mu je rodil sin. Njegova politika v boju z virusom je doživela številne kritike, med drugim, da je prepozno odredil nošenje mask in testiranje posameznikov iz drugih držav, ki so vstopili v Veliko Britanijo. Na Otoku se trenutno spopadajo z najvišjo smrtnostjo zaradi koronavirusa v Evropi.

Televizijska drama v produkciji Skyja pa ni prva, ki bo osredotočena na Johnsonov mandat. Leta 2019 je britanski Channel 4 že predvajal serijo Brexit: The Uncivil War, v kateri je Benedict Cumberbatch igral Dominica Cummingsa, stratega, ki je stal za kampanjo za izstop Velike Britanije iz EU.

Via
STA
Source
MMC
Back to top button