VideoKultura

Spletni Cankarjev torek v družbi Kid Be Kid in Niklasa Paschburga

V sklopu Cankarjevih torkov bo drevi na ogled spletni prenos dvojnega koncerta iz Theater im Delphi v Berlinu, na katerem bosta nastopila glasbenika Kid Be Kid ter Niklas Paschburg. Dogodek so v Cankarjevem domu (CD) pripravili v sodelovanju z berta.berlin, piše v sporočilu za javnost.

Nocojšnji večer bo zaznamovala glasbenica in umetnica Kid Be Kid, ki je od izdaje prvenca Sold Out neposredno prodrla na velike festivale in občinstvo navdušila s koncerti. “Naj bo na hamburškem Elbjazzu, legendarnem festivalu Fusion ali v prestižni dvorani Monument National v okviru mednarodnega jazz festivala v Montrealu, Kid Be Kid očara z brezpogojno predanostjo in osupljivimi veščinami,” so zapisali v CD.

Z novim EP albumom Lovely Genders se Kid Be Kid še dodatno uveljavlja med današnjimi velikimi umetniki neo soul glasbe. “Avtoričine skladbe zaznamujeta globina zvoka in zrelost vsebine. Edinstveni spoj beatboxa, glasu, klavirja in sintetizatorja se zmagovito prepleta s poetičnimi besedili in ritmično virtuoznostjo,” poudarjajo v CD. Kot še piše v najavi, Kid Be Kid “uteleša tako suvereno držo kot ranljivost, strukturo in svobodo, hip-hop in jazz”.

Drugo polovico koncertnega večera pa bo zaznamoval nastop Niklasa Paschburga, pianista, klaviaturista in harmonikarja, ki se je podal tudi v elektronske vode. Paschburg je pred dvema letoma predstavil kritiško hvaljeni prvenec Oceanic, njegove glasbene ideje pa “so se izkristalizirale in tehtnost dosegle s kombinacijo živih nastopov – več kot stotih koncertov v zadnjih dveh letih – in eksperimentiranja v lastnem berlinskem studiu”. Njegov drugi album Svalbard je izšel februarja 2020 pri založbi 7K!

Klavirska tehnika, elektronika (sintetizator in računalnik) ter dedova klavirska harmonika glasbeniku omogočajo glasbeno posredovanje skozi prizmo številnih glasbenih tradicij in jezikov. Z izjemno vsestranskostjo deluje v različnih projektih, od navdihujoče poustvaritve Bachovih Preludijev v c-molu do uspešnih remiksov za pop umetnike, kot sta RY X in Asgeir, so še zapisali v CD.

Dvojni koncert bo drevi brezplačno dostopen v spletnem prenosu na YouTube kanalu in Facebook strani Cankarjevega doma.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button