ZN: V Gazi razseljenih milijon ljudi

Na območju Gaze je zaradi vojne, ki je izbruhnila po krvavem napadu Hamasa na Izrael, razseljenih približno milijon ljudi, je danes sporočila Agencija ZN za palestinske begunce (UNRWA). Ta številka se bo verjetno še povečala, saj ljudje še naprej zapuščajo svoje domove, je opozorila predstavnica agencije Juliette Touma.

V prvih sedmih dneh vojne med islamističnim gibanjem Hamas, ki je na oblasti v Gazi, in Izraelom je bilo razseljenih milijon ljudi, je opozorila Touma, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izrael, ki načrtuje kopensko ofenzivo na Gazo, je v petek pozval prebivalce obleganega severnega dela palestinskega ozemlja – približno 1,1 milijona ljudi od skupno 2,4 milijona prebivalcev -, naj se umaknejo na jug Gaze.

Izraelske oblasti napovedujejo, da bodo z napadom na sever območja Gaze uničile tamkajšnje operativno središče islamističnega gibanja Hamas.

Po zadnjih podatkih izraelskih oblasti je bilo v napadu Hamasa na Izrael ubitih več kot 1300 ljudi, Hamasovi borci pa so zajeli tudi 126 talcev. V izraelskih napadih je na območju Gaze umrlo že več kot 2.300 ljudi.

Back to top button