AktualnoSvet

ZDA uvedle nove sankcije proti Mjanmaru

ZDA so v četrtek uvedle sankcije proti podjetju v državni lasti Mjanmara zaradi nadaljevanja nezakonitega položaja v državi po vojaškem državnem udaru v začetku leta. Sankcije so uvedli proti podjetju Myanma Gems Enterprise, preko katerega mjanmarski vojaški režim trguje z dragimi kamni.

Z uvedbo sankcij proti trgovanju z dragimi kamni State Department pošilja sporočilo mjanmarski vojski, da bodo ZDA stopnjevale pritisk na prihodke režima, dokler ne preneha z nasiljem, izpusti po krivem zaprte, odpravi izredne razmere, odpravi omejitve na telekomunikacije in obnovi pot Mjanmara v demokracijo.

“Vojaški režim Burme zanemarja voljo ljudstva za obnovo poti v demokracijo in nadaljuje s smrtonosnimi napadi na protestnike ter naključnimi napadi na mimoidoče. To vključuje surovo akcijo varnostnih sil 27. marca, v kateri je umrlo več kot sto protestnikov. Ti napadi so doslej zahtevali skupaj 500 življenj, vključno z življenji otrok,” je sporočil State Department. ZDA Mjanmaru še vedno pravijo Burma.

Source
STA
Back to top button