Za september napovedan izid novega romana Sally Rooney

Pri britanski založbi Faber so naznanili, da bo tretji roman mlade irske pisateljice Sally Rooney izšel 7. septembra. V knjigi z angleškim naslovom Beautiful World, Where Are You (Prelepi svet, kje si?) bodo bralci lahko sledili zgodbi štirih mladih, ki valujejo med ljubeznijo, prijateljstvom in seksom, piše britanski The Guardian.

Sally Rooney (1991) velja za fenomen, saj je pri 26 letih bralce po svetu nase opozorila najprej s prvencem Pogovori s prijatelji, z drugim, večkrat nagrajenih romanom Normalni ljudje, po katerem je nastala tudi nadaljevanka, pa se je proslavila kot ena najuspešnejših sodobnih pisateljic.

V njenem tretjem romanu Beautiful World, Where Are You bodo bralci sledili zgodbi prijateljic Alice in Eileen, ki se v svojih dvajsetih znajdeta na zelo različnih življenjskih poteh. Alice, mlada pisateljica, spozna Felixa, ki dela v distribucijskem centru, in ga povabi na pot v Rim. Eileen, ki medtem v Dublinu preboleva neuspelo zvezo, pa začne flirtati s Simonom, prijateljem iz otroštva, je vsebino povzel The Guardian.

Pri Fabru so navedli, da podobno kot v romanih Pogovori s prijatelji in Normalni ljudje večina pogovorov med Alice in Eileen poteka preko elektronske pošte. Prijateljici po e-mailu izmenjujeta svoje poglede na umetnost, prijateljstvo, svet, ki ju obdaja in zapletene ljubezenske odnose, ki ju zaznamujejo. “Pišeta si, da bi se radi čimprej videli. A kaj se bo zgodilo, ko bo do tega prišlo,” so bralce nagovorili pri založbi.

Urednik pri Fabru Alex Bowler je dejal, da je novi roman Sally Rooney prva od dveh njenih knjig, ki bo izšla pri njih. Napovedal je, da gre za knjigo o prijateljstvu, seksu, umetnosti, veri, moči in ljubezni. “Ponovno te potegne vase skozi notranji svet protagonistov izjemnega uma in ranjenih src,” je dodal. Po besedah urednika se knjiga kar iskri od inteligence, empatije in lepote.

Source
sta.si
Back to top button