Več mrtvih v novih nočnih napadih na Ukrajino

V ruskih raketnih napadih na regiji Zaporožje in Dnepropetrovsk so bili ponoči ubiti trije ljudje. Dve osebi sta umrli, ko je raketa zadela stanovanjski objekt v mestu Zaporožje, je povedal lokalni guverner Jurij Malaško. Še ena ženska je umrla v napadu v bližini Dnipra, pa je sporočil ukrajinski notranji minister Igor Klimenko.

Malaško je v televizijskem intervjuju dejal, da je bilo več oseb poškodovanih, še trije pa so pogrešani. Reševalne službe so potrdile, da je izstrelek ob udarcu uničil tri nadstropja stavbe, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Proruski guverner delno zasedene regije Vladimir Rogov je prek Telegrama krivdo za žrtve pripisal ukrajinski vojski, češ da je “nespretnost” njene zračne obrambe povzročila eksplozijo, na svoji spletni strani navaja ruska tiskovna agencija Tass.

V napadu na Dnepropetrovsk je bilo po Klimenkovih navedbah uničenih osem stavb, pri čemer je umrla 31-letna ženska, še štiri osebe pa so bile ranjene.

Medtem je o novih ukrajinskih napadih z brezpilotnimi letalniki danes poročala tudi ruska zračna obramba. Ta je po lastnih navedbah sestrelila 28 dronov nad Črnim morjem in obmejnima regijama Kursk in Belgorod. Neimenovani viri ukrajinske tiskovne agencije Ukrinform so sicer zatrdili, da so ukrajinski droni 18-krat zadeli enega od kampov ruske vojske v Kursku.

Back to top button