Svet

V oktobru začetek preobravnavnih narokov v primeru zrušenja mostu v Genovi

Skoraj tri leta po zrušenju mostu Morandi v Genovi je sodišče določilo termin za predobravnavni narok, poročajo italijanski mediji. Na sodišče bodo tako 59 osumljenih prvič povabili 15. oktobra, poročajo tuje tiskovne agencije.

Sprva so v aprilu poročali še o 69 osumljenih, sedaj pa so na predobravnavni narok povabili 59 oseb. Od 15. oktobra bo sodišče opravilo po tri zaslišanja na teden do konca decembra.

V tem času bodo skušali ugotoviti, ali bodo sploh nadaljevali s sojenjem in proti komu od 59 osumljenih bodo vložili obtožnico. Med drugim jim očitajo prekrške proti varnosti v prometu, večkratno povzročitev smrti iz malomarnosti, lažno pričanje in preprečevanje delovanja uradnih oseb, italijanske medije povzema nemška tiskovna agencija dpa.

V zrušenju mostu v Genovi 14. avgusta 2018 je umrlo 43 ljudi. Več sto ljudi, ki je živelo pod mostom, pa je ostalo brez strehe nad glavo. Vedno znova se pojavljajo v medijih očitki, da so odgovorni pri upravljavcu avtocest in nadzornemu podjetju namerno ignorirali pomanjkljivosti pri mostu.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button