V novih ruskih napadih v Ukrajini več mrtvih in ranjenih

Ruski napadi so na vzhodu Ukrajine terjali najmanj šest smrtnih žrtev, več deset ljudi je ranjenih, so danes sporočile tamkajšnje oblasti. Še ena oseba je umrla v napadu na regijo Herson na jugu države, v napadu na mesto Odesa pa so bili ranjeni štirje ljudje. Iz regije Doneck ob tem znova poročajo o napredovanju ruskih sil.

V napadu na mesto Pokrovsk so bili ubiti najmanj štirje ljudje, še 34 jih je bilo ranjenih, je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP sporočil Vadim Filaškin, ukrajinski guverner delno zasedene regije Doneck na vzhodu države, ki si jo je Moskva pred časom enostransko priključila.

“To je eden najobsežnejših napadov na civiliste v zadnjem času. Njegove končne posledice še niso znane,” je povedal Filaškin in dodal, da sta še v dveh ločenih napadih na območju Donecka umrla dva civilista.

Ruska vojska je izvedla tudi napad na skladišče v mestu Odesa ob obali Črnega morja, pri čemer je izbruhnil velik požar, najmanj štirje ljudje so bili ranjeni.

Ruske sile so izvajale zračne napade tudi v delu sosednje regije Herson na skrajnem jugu Ukrajine, ki je pod nadzorom ukrajinskih sil, medtem ko večji del nadzoruje ruska vojska. Pri tem je bil ubit 40-letnik, so sporočile ukrajinske regionalne oblasti.

Dve osebi sta bili ubiti tudi v regiji Harkov blizu ruske meje na severu Ukrajine, potem ko sta z avtomobilom zapeljali na rusko protitankovsko mino.

Oblasti v Kijevu medtem po navedbah AFP priznavajo, da ruske sile v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine še vedno napredujejo, medtem ko jih izčrpana ukrajinska vojska le s težavo zadržuje.

Ukrajinske oblasti so ob tem danes obtožile rusko vojsko, da uporablja prepovedano kemično orožje. Moskva in Kijev si sicer tovrstne obtožbe izmenjujeta vse od začetka vojne v Ukrajini.

Back to top button