AktualnoSvet

V napadih na masažne salone v Atlanti umrlo osem ljudi večinoma azijskega rodu

Nagib za napad ni pojasnjen

V strelskem napadu na tri azijske masažne salone na širšem območju Atlante v ameriški zvezni državi Georgia je bilo ubitih najmanj osem ljudi. Večina smrtnih žrtev so maserke azijskega rodu.

Policija je po napadih v torek zvečer aretirala osumljenca, 21-letnega Roberta Aarona Longa iz Woodstocka. Nagib za streljanje še ni znan.

Longa so ujeli nekaj ur po streljanju, in sicer 240 kilometrov južno od Atlante. Poleg državnih in lokalnih policistov se je preiskavi pridružil tudi ameriški zvezni preiskovalni urad FBI.

Long je najprej streljal v Acworthu, severnem predmestju Atlante, kjer so ga posnele varnostne kamere. Na kraju samem sta umrla dva človeka, tri so prepeljali v bolnišnico, kjer sta še dva pozneje umrla. Tamkajšnja policija v uvodu ni objavila spola ali etnične pripadnosti žrtev.

Policija je nato pozneje posredovala po prijavi ropa v masažnem salonu v severovzhodnem delu Atlante, kjer so bile ustreljene tri ženske, v drugem salonu čez cesto pa so odkrili še eno ustreljeno žensko.

Načelnik policije Atlante Rodney Bryant v uvodu ni pojasnil nagiba napada oziroma ali je šlo za rop ali zločin iz sovraštva. V ZDA se od začetka izbruha pandemije covida-19 spopadajo z rastjo nasilja nad Američani azijskega rodu.

Via
STA
Source
MMC
Back to top button