V Izraelu se je krizni vladi narodne enotnosti pridružil še en opozicijski politik

V Izraelu se je krizni vladi narodne enotnosti pridružil še nekdanji obrambni minister Avigdor Liberman, ki je trenutno del opozicije, so danes sporočili iz stranke Likud premierja Benjamina Netanjahuja.

Vse več politikov je že podprlo krizno vlado narodne enotnosti, saj da je treba biti enoten v času največje krize Izraela. Široka podpora je potrebna za sprejemanje pomembnih vojaških in političnih odločitev, ocenjuje nemška tiskovna agencija dpa.

O krizni vladi narodne enotnosti sta se ta teden dogovorila Netanjahu in opozicijski voditelj Beni Ganc. Parlament jo je potrdil v četrtek.

Netanjahu in Ganc sta se v sredo dogovorila še o vzpostavitvi vojnega kabineta, v katerem so tudi obrambni minister Joav Galant ter dva opazovalca.

Pripadniki Hamasa so pred enim tednom izvedli nepričakovan in silovit napad na Izrael. Od začetka spopadov je bilo na obeh straneh ubitih skupno že več kot 3500 ljudi, ranjenih je na tisoče ljudi. Hamas je še približno 150 ljudi vzel za talce. Izraelska vojska se trenutno pripravlja na obsežno kopensko ofenzivo, zaradi česar so ukazali evakuacijo severnega dela Gaze.

Back to top button