V eksplozijah v Ekvatorialni Gvineji številni mrtvi in več sto poškodovanih

V več eksplozijah, ki so v nedeljo odjeknile v vojaškem oporišču v mestu Bata v Ekvatorialni Gvineji, je umrlo najmanj 20 ljudi, 600 je poškodovanih. Predsednik države Teodoro Obiang Nguema je sporočil, da je razlog za eksplozije, v katerih so poškodovane skoraj vse stavbe v mestu, “malomarnost in nepazljivost”, poročajo tuje tiskovne agencije.

Do eksplozij je prišlo, potem ko je lokalnim kmetom, ki so zažigali bližnja polja, ogenj ušel izpod nadzora in je dosegel skladišča eksploziva v vojaškem taborišču, je dejal.

“Mesto Bata je žrtev nesreče zaradi malomarnosti enote, zadolžene za shranjevanje eksplozivov, dinamita in streliva v vojaškem oporišču Nkoa Ntoma,” je dejal.

Potrdil je, da so bile v udarnih valovih “poškodovane skoraj vse stavbe in hiše v mestu Bata”. Odredil je preiskavo in mednarodno skupnost pozval, naj pomaga pri obnovi.

Posnetki, ki jih je objavila lokalna televizija TVGE, prikazujejo porušene in goreče zgradbe ter ljudi, med njimi tudi otroke, ki jih vlečejo izpod ruševin, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Številni prebivalci naj bi še vedno bili pod ruševinami.

Source
STA
Back to top button