Ukrajina odbila več ruskih napadov

Ukrajinska vojska je danes sporočila, da je odbila 55 ruskih napadov na več vasi v vzhodni regiji Doneck, dan potem ko so priznali, da se razmere na vzhodni fronti slabšajo. Med drugim jim je uspelo odvrniti napade tudi na območju vasi Oheretine, kjer so v nedeljo poročali o obsežnem obstreljevanju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vas Oheretine leži severno od Avdijivke, ki so jo ruske sile zavzele v februarju. Od takrat so prodrle še globlje na območje Donecka.

Tudi južneje se ukrajinske sile še naprej borijo proti ruski vojski, med drugim v bližini mesta Krasnogorivka. Iz Kijeva so sporočili, da so ruski vojaki ob podpori letalstva skušali najmanj 15-krat predreti obrambno linijo.

Krasnogorivka, okoli 20 kilometrov zahodno od Donecka, je služila kot utrdba za ukrajinske sile in je postala bolj ranljiva od padca bližnjih mest Marinka in Avdijivka.

Vrhovni poveljnik ukrajinske vojske Oleksandr Sirski je v nedeljo sporočil, da so se njegove enote na nekaterih območjih umaknile na nove obrambne črte bolj proti zahodu.

Back to top button