Twitter prevzel platformo za podkaste Breaker

Družba Twitter, ki upravlja istoimensko družbeno omrežje, je prevzela platformo za iskanje in poslušanje podkastov oz. zvočnih oddaj Breaker. S tem naj bi pripomogla k razvoju svojega novega projekta Spaces in izboljšala tudi druge storitve, piše francoska tiskovna agencija AFP.

 

Twitter je nedavno predstavil novo storitev Spaces, ki naj bi predstavljala neke vrste virtualno konferenčno sobo, v kateri lahko govori do deset oseb, število poslušalcev pa ni omejeno. Storitev je še v fazi razvoja, s tehnologijami in znanjem Breakerja pa naj bi razvoj pospešili.

Pred štirimi leti ustanovljena platforma Breaker, ki omogoča iskanje in poslušanje podkastov – digitalnih zvočnih vsebin, ki jih je mogoče poslušati kot spletne pretočne vsebine ali jih prenesti na računalnik ali prenosno napravo – bo prenehala delovati 15. januarja. To naj bi uporabnikom omogočilo dovolj časa za prenos vsebin in naročnin na druge platforme.

“Breaker bom zelo pogrešala, a se veselim sodelovanja pri oblikovanju prihodnosti zvočnih pogovorov,” je na Twitterju zapisala soustanoviteljica Breakerja Leah Culver.

Source
STA
Back to top button