Trumpa zapustil eden od številnih odvetnikov

Ekipo nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa je v torek zapustil Tim Parlatore, eden od odvetnikov, ki ga zastopajo v primeru preiskave zaradi odtujitve zaupnih dokumentov iz Bele hiše in zaradi napada njegovih privržencev na zvezni kongres. Parlatore je zagotovil, da odstop nima zveze s preiskavo, temveč je odstopil iz zasebnih razlogov.

“V neverjetno čast mi je bilo. Moj odhod je bil osebna odločitev in ne vpliva na preiskavo, saj sem trdno prepričan, da ekipa pravosodnega ministrstva izvaja preiskavo ravnanja, ki ni kaznivo,” je Parlatore med drugim dejal v izjavi za ameriški medij CNN.

Do njegovega odmevnega odhoda prihaja v času, ko se zdi, da je posebni tožilec Jack Smith v zaključni fazi svoje preiskave Trumpovega morebitnega napačnega ravnanja z zaupnimi dokumenti in napada njegovih privržencev na zvezni kongres.

Še eden od Trumpovih odvetnikov, Evan Corcoran, je pred Smithovo veliko poroto pričal o hrambi dokumentov v Mar-a-Lagu, ki so bili označeni kot zaupni. Svoje pričanje o tem pred veliko poroto je potrdil tudi Parlatore.

Trump je sicer trdil, da je vse zaupne dokumente vrnil Nacionalnemu arhivu, vendar pa njegovi odvetniki tega niso upali potrditi in so prelagali odgovornost drug na drugega, zato sta tako Corcoran kot Parlatore dobila nalog za zaslišanje pred veliko poroto.

Trump je bil sicer v začetku meseca na civilnem sodišču v New Yorku spoznan za krivega spolne zlorabe in obrekovanja kolumnistke E. Jean Carroll. Tam ga je zastopal odvetnik iz New Yorka Joe Tacopina, ki je zagovarjal tudi nekatere druge Trumpove zaveznike.

Source
STA
Back to top button