Trump s pritožbo nad 355-milijonsko kazen zaradi poslovnih prevar

Nekdanji predsednik ZDA Donald Trump je danes vložil pritožbo na odločitev sodišča v New Yorku, ki mu je izreklo 355 milijonov dolarjev kazni v tožbi newyorške pravosodne ministrice Letitie James zaradi poslovnih prevar, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

James je Trumpa tožila zaradi lažnega prikazovanja vrednosti svojega premoženja oziroma premoženja njegovega podjetja Trumpova organizacija z namenom pridobitve ugodnejših kreditnih pogojev.

Sodišče je Trumpu in njegovima sinovoma Donaldu mlajšemu ter Ericu izreklo še kazen prepovedi poslovanja v zvezni državi New York – Donaldu Trumpu za tri leta, sinovoma za dve leti.

Pritožba na višje sodišče je bila pričakovana, vendar pa Trump še ni dal pologa na znesek kazni, kar pomeni, da se mu nabirajo obresti, ki znašajo okrog 40.000 dolarjev na dan, poroča televizija NBC.

Trump, ki je na poti do osvojitve predsedniške nominacije republikanske stranke, se sooča še s skupaj 91 točkami kazenskih obtožnic na zvezni ravni in v državah New York in Georgia.

Trump trdi, da so vsi pregoni politične narave in v režiji demokratov na čelu s predsednikom ZDA Joejem Bidnom.

Back to top button