AktualnoSvet

Trump ohranil tradicijo sporočila nasledniku

Donald Trump, ki na položaju predsednika ZDA ni spoštoval vrste ameriških tradicij, je ob odhodu iz Bele hiše svojemu nasledniku Joeju Bidnu vendarle pustil skrito sporočilo, katerega vsebina pa še ni znana.

 

Trump uradno ne priznava poraza na volitvah in s tem svojega naslednika Bidna, prav tako ga ni na slovesnost ob Bidnovi inavguraciji. V poslovilnem govoru je danes prihodnji vladi zaželel srečo in se odpravil na Florido.

Bidnu je pustil pismo, katerega vsebina bo sčasoma prišla v javnost. Tradicijo je začel Ronald Reagan, ki je nasledniku Georgeu Bushu starejšemu zapustil risbo slona, ki je simbol republikanske stranke, pokritega s purani. Reagan je Bushu starejšemu napisal, naj se ne pusti puranom.

George Bush starejši je nasledniku Billu Clintonu zaželel veliko sreče in dodal, da se v nasprotju s splošnim prepričanjem v Ovalni pisarni ni nikoli počutil osamljenega.

Clintonovo pismo nasledniku Georgeu Bushu mlajšemu je bilo prav tako velikodušno, tako kot pismo Georgea Busha mlajšega Baracku Obami. Temu je nato pripadla čast, da nekaj napiše Trumpu, in Obama se je razpisal.

Trumpu je čestital za izjemno tekmo, izpostavil pomen ameriškega vodstva v svetu, minljivost položaja predsednika ZDA, pomen spoštovanja institucij in tradicij ter pri tem omenil, da jih je treba ohraniti trdne.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button