Teksaški pastor umrl v spopadu z ubežnikom pred policijo

Pastor metodistične cerkve v teksaškem Starvillu je v nedeljo umrl zaradi strelne rane, ki jo je dobil v spopadu z ubežnikom pred policijo. Za zdaj še neimenovanega moškega so policisti lovili v soboto zvečer, zatekel se je v cerkev približno 160 kilometrov vzhodno od Dallasa in prespal v stranišču do jutra, ko ga je odkril pastor.

Šerif Larry Smith v nedeljo ni hotel identificirati pastorja in ubežnika. Povedal pa je, da je pastor potegnil pištolo, ubežnik jo je zagrabil in sta se začela zanjo tepsti. Pastor je bil pri tem smrtno ranjen, ubežnik je ustrelil še eno osebo v cerkvi, druga pa se je poškodovala med padcem sredi zmede.

Strelec je potem pobegnil s pastorjevim avtomobilom, vendar so ga kmalu ujeli v sosednjem okrožju. Šerif je zagotovil, da ni šlo za napad na cerkev ali pastorja, ampak za splet nesrečnih okoliščin. Kljub temu bodo strelca obtožili naklepnega umora.

Teksaški državni uradniki so pohiteli s pohvalami na račun njihove orožarske zakonodaje, ki dovoljuje nošenje orožja tudi v cerkvah, da ni bilo še več žrtev. Dejstvo je sicer, da osumljenec ni bil oborožen, pastor pa je umrl po tem, ko je potegnil svojo pištolo.

Source
STA
Back to top button