Svet

Švica in ZDA želijo okrepiti humanitarno pomoč Iranu

Švicarski predsednik Guy Parmelin je danes po srečanju z ameriškim predsednikom Joejem Bidnom sporočil, da si želita državi okrepiti sodelovanje na področju razvoja. Tema pogovorov z ameriško delegacijo pa je bil tudi Iran, saj Švica v Teheranu zastopa interese ZDA, in načinih, kako bi okrepili humanitarno pomoč, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Švicarski zunanji minister Ignazio Cassis je po srečanju sporočil, da so se pogovarjali tudi o diplomatskih nalogah Švice za ZDA v Teheranu. Pri tem so razpravljali o možnostih, kako bi okrepili humanitarni koridor za podporo iranskega ljudstva v obliki hrane in drugih nujnih potrebščin.

Biden je danes izkoristil še priložnost in promoviral ameriška bojna letala, saj se v Švici ravno odločajo o novem nakupu, še poroča dpa.

Parmelin je pred pričakovanim vrhom Bidna in ruskega predsednika Vladimirja Putina obema zaželel še plodovite pogovore. Biden je v Ženevo prispel danes popoldne po obisku v Bruslju, Putina pa v Švici pričakujejo v sredo dopoldne.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button