SvetGospodarstvo

Svetovni gospodarski forum v Davosu v živo od 22. do 26. maja

Svetovni gospodarski forum (WEF) se bo v švicarskem Davosu v živo prvič od izbruha pandemije covida-19 odvil med 22. in 26. majem, so sporočili organizatorji. “Po vseh virtualnih srečanjih v zadnjih dveh letih se morajo voditelji s področja politike, gospodarstva in civilne družbe ponovno zbrati v živo,” je poudaril ustanovitelj WEF Klaus Schwab.

 

 

Letno srečanje mnogih najbolj vplivnih oseb z vseh vej družbe se v Davosu tradicionalno odvija v januarju. Vendar je izvedbo foruma od januarja 2020 preprečevala pandemija covida-19, spominja francoska tiskovna agencija AFP.

Schwab je prepričan, da je potrebno voditelje ponovno zbrati na enem mestu. “Vzpostaviti moramo ozračje zaupanja, ki je resnično potrebno za pospešitev skupnega delovanja in naslavljanja mnogih izzivov, s katerimi se srečujemo,” je poudaril.

Zasedanje bo tako ponudilo priložnost za pregled trenutnega stanja sveta in oblikovanje politik za ključno prihodnje obdobje. “Teme na dnevnem redu bodo vključevale okrevanje po pandemiji, naslavljanje podnebnih sprememb, izgradnjo boljše prihodnosti dela, pospeševanje deležniškega kapitalizma in izkoriščanje tehnologij četrte industrijske revolucije,” je dejal Schwab.

Organizatorji bodo pri pripravi srečanja tesno sodelovali s švicarskimi oblastmi. Zasedanje bodo izvedli le v primeru, če bodo lahko zagotovili varnost in zdravje vseh udeležencev in skupnosti, ki jih bo gostila, je zatrdil prvi mož WEF.

WEF je ta teden sicer gostil serijo spletnih razprav, na katerih so nastopili mnogi vidni predstavniki iz sveta politike in gospodarstva. Zadnji forum, ki je potekal v živo, je januarja 2020 pritegnil več kot 50 predsednikov držav in vlad, tudi takratnega ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button