AktualnoSvet

Strelski obračun na srednji šoli v Kentuckyju zahteval eno smrtno žrtev

Policija v ameriškem Knoxvillu v zvezni državi Tennessee je v ponedeljek popoldne po krajevnem času posredovala na srednji šoli zaradi klica v sili o oboroženem moškem na šoli. Policija je k osumljencu pristopila in vnel se je spopad, pri čemer je ena oseba umrla, policist pa je bil ranjen.

Uvodoma ni bilo jasno, ali je umrl strelec ali kdo drug. Policija je po incidentu na šoli Austin East Magnet eno osebo pridržala. Obe osebi sta bili moškega spola. Policija ni sporočila, ali je bil pridržan strelec ali pa je bil strelec ubit v spopadu s policijo. Letos so bili ustreljeni že trije dijaki iste srednje šole, vendar ne na šolskem ozemlju.

ZDA so v zadnjih tednih doživele vrsto strelskih napadov s številnimi smrtnimi žrtvami. V napadu na masažna salona v Atlanti 16. marca je umrlo osem oseb, od tega šest žensk azijskega izvora, v napadu v samopostrežni trgovini v Koloradu pa je 22. marca umrlo deset ljudi.

Republikanski guverner Tennesseeja Bill Lee je prejšnji teden podpisal zakon, ki je starejšim od 21 let dovolil nošenje pištol brez preverjanja morebitne kriminalne preteklosti ali urjenja, čeprav so bile policijske agencije v državi odločno proti.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button