Sony v devetih mesecih krepko povečal dobiček

Japonski proizvajalec elektronike Sony je v devetih mesecih poslovnega leta – od aprila do decembra lani – ustvaril 1100 milijard jenov (8,7 milijarde evrov) čistega dobička, kar je 87 odstotkov več kot v enakem obdobju leto prej. Prihodki od prodaje so se povečali za 4,1 odstotka na 6800 milijard jenov (53,8 milijarde evrov).

Sony je novembra lani na trg poslal novo igralno konzolo PlayStation 5, ki je bila med kupci, ki zaradi pandemije covida-19 vse več ostajajo doma, dobro sprejeta, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Japonski koncern je že lani zvišal celoletno napoved poslovnih rezultatov, danes pa jo je še okrepil. Medtem ko je v poslovnem letu do konca marca doslej pričakoval 800 milijard jenov dobička, sedaj cilja na 1100 milijard jenov. Celoletni prihodki od prodaje naj bi znašali 8800 milijard jenov, kar je 300 milijard več od oktobrske napovedi.

PlayStation 5 je sicer na prodajne police prišel le nekaj dni po novem Microsoftovem Xboxu, oba pa sta se v praznični sezoni za prevlado na trgu borila s konzolo Nintendo Switch.

Trg iger je eden tistih, ki so se v pandemiji covida-19 razcveteli. Ljudje namreč iščejo nove načine zabave in preživljanja časa doma.

Source
STA
Back to top button