SvetGospodarstvo

Sony lani z rekordnim dobičkom

Japonski proizvajalec elektronike Sony je v minulem poslovnem letu ustvaril rekorden dobiček. K temu je prispevalo veliko povpraševanje po igralnih konzolah, ki ga je spodbudila pandemija covida-19. Glede nadaljevanja leta je sicer Sony bolj previden, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sony je poslovno leto, ki se je zaključilo s koncem marca, končal z 1170 milijardami jenov (8,89 milijarde evrov) čistega dobička, s čimer je več kot podvojil dosežek predhodnega leta. Rekordni so bili tudi prihodki od prodaje, ki so znašali 8990 milijard jenov (68,3 milijarde evrov).

Za poslovno leto, ki se je začelo z aprilom, pa Sony ob umirjanju pandemije pričakuje bolj zmeren dobiček v višini 660 milijard jenov (5,02 milijarde evrov), saj bo učinek pandemije covida-19, ki je pospešil povpraševanje v sektorju iger, postopoma popuščal.

V minulem finančnem letu je Sony predstavil težko pričakovano igralno konzolo Playstation 5. Povpraševanje po njej je bilo močno, so pa številni kupci ostali brez svojega playstationa zaradi s pandemijo pogojenih težav pri dobavi komponent. Kar nekaj težav je imel Sony tudi na strani programske opreme, težko pričakovano igro Cyberpunk 2077 je denimo moral zaradi številnih pritožb umakniti s trga.

V minulem poslovnem letu je Sony prodal 7,8 milijona playstationov, letos pa jih želi prodati več kot 14,8 milijona.

Source
STA
Back to top button