San Francisco po več kot letu dni ponovno odprl znameniti Alcatraz

V San Franciscu v Kaliforniji so v ponedeljek prvič po več kot letu dni za turiste ponovno odprli znameniti otok z nekdanjim strogo varovanim zaporom Alcatraz, kjer je bil nekoč zaprt tudi slavni gangster iz Chicaga Al Capone. Alcatraz so zaprli zaradi izbruha pandemije covida-19.

Alcatraz so sedaj odprli v skladu s protikoronskimi ukrepi. Kapacitete trajektov, ki do nekdanjega zapora vozijo obiskovalce, so omejene na 25 odstotkov, kar pomeni, da namesto običajnih 600 sedaj vozijo po 150 potnikov, ki morajo nositi zaščitne maske in upoštevati priporočeno medsebojno varnostno razdaljo. Omejen je tudi dostop obiskovalcev do zaporniških celic.

Alcatraz je sedaj čist, kot še nikoli v zgodovini, saj so vsepovsod postaje za dezinfekcijo. Prav tako so vsepovsod oznake za varnostno razdaljo. Hrane ne ponujajo ne na trajektu in tudi ne na otoku, kar je težava za številne Američane, ki brez dovolj hrane skorajda ne znajo potovati.

Alcatraz je v svojih najboljših časih sprejel na dan po 5000 obiskovalcev. Trenutno je dovoljeno, da jih sprejme največ do tisoč, kar pa ne predstavlja večje težave, saj tujih turistov ni.

Source
STA
Back to top button