SvetGospodarstvo

Ryanair po globoki letni izgubi pričakuje preobrat

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je v minulem finančnem letu, ki se za podjetje konča z marcem, zabeležil 815 milijonov evrov čiste izgube, potem ko je leto prej sklenil nekaj več kot milijardo evrov dobička. V podjetju računajo na preobrat, za katerega naj bi bilo zaslužno predvsem cepljenje proti covidu-19.

Ryanairovo lansko poslovanje je krojila pandemija covida-19. Kot so zapisali v poslovnem poročilu, ki ga povzema nemška tiskovna agencija dpa, so zabeležili 27,5 milijona potnikov, kar je 81 odstotkov manj kot v prejšnjem poslovnem letu.

Izvršni direktor podjetja Michael O’Leary po slabem poslovnem letu pričakuje preobrat, ki naj bi ga prineslo cepljenje proti covidu-19. Kot je dejal ob predstavitvi letnih rezultatov, v podjetju ne bodo podajali konkretne napovedi poslovanja, saj ostaja preveč negotovosti.

Računajo, da se bo število potnikov okrepilo v drugi polovici letošnjega leta. V aktualnem prvem četrtletju poslovnega leta, ki se konča z junijem, jih bodo po ocenah našteli med pet in šest milijoni.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button