Ruski obrambni minister v Teheranu o krepitvi vojaških vezi

Ruski obrambni minister Sergej Šojgu je danes obiskal Teheran, kjer se bo udeležil več sestankov za okrepitev vojaških vezi z Iranom. Doslej se je že sestal z načelnikom generalštaba iranskih oboroženih sil Mohamadom Bagherijem, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Med obiskom bo delegacija ruskega obrambnega ministrstva opravila številne pogovore z vojaškim vodstvom Irana. Ta obisk bo prispeval h krepitvi rusko-iranskih vojaških vezi in bo pomembna faza v razvoju sodelovanja med državama,” je po poročanju ruskih tiskovnih agencij sporočilo rusko obrambno ministrstvo.

Šojgu se je danes že sestal z načelnikom generalštaba iranskih oboroženih sil, generalmajorjem Bagherijem. Po poročanju iranske tiskovne agencije Irna so pogovori vključevali “razvoj obrambne diplomacije in obvladovanje skupnih groženj”.

Moskva si že dlje časa prizadeva okrepiti zavezništva z državami, ki jih je Zahod izobčil, vključno z Iranom, ki ga zahodne zaveznice obtožujejo, da Moskvi v času vojne v Ukrajini dobavlja brezpilotne letalnike, poroča AFP. Teheran sicer te obtožbe zanika.

Back to top button