Ruska vojska je v zračnih napadih ubila 11 borcev Islamske države

V ruskih zračnih napadih na puščavskih območjih v vzhodni Siriji je bilo danes ubitih 11 domnevnih pripadnikov skupine Islamska država (IS). Poleg 11 smrtnih žrtev, je bilo približno 20 ranjenih, nekateri med njimi huje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 

 

Sirski observatorij za človekove pravice s sedežem v Londonu je sporočil, da so bili nočni napadi osredotočeni na območje med Palmiro in Al Sukno. “Člani džihadistične organizacije se skrivajo v jamah na tem območju,” je dejal vodja observatorija Rami Abdel Rahman.

Abdel Rahman je dodal, da je Rusija samo letos izvedla že 229 zračnih napadov predvsem v sirski puščavi, še poroča AFP. Današnji napadi so bili najbolj smrtonosni od novembra, ko je observatorij poročal o 16 smrtnih žrtvah džihadistov.

Samooklicani kalifat IS se je nekoč raztezal po obsežnih delih Sirije in Iraka ter nadzoroval na milijone prebivalcev. Dolg in smrtonosen vojaški boj, ki so ga vodile sirske in iraške sile ob podpori ZDA in drugih sil, se je končal marca 2019.

Pripadniki IS so se nato večinoma skrili v puščavo, od koder še naprej nadlegujejo sirske in zavezniške sile. Skupina naj bi si poskušala zagotoviti sredstva s trgovino z ljudmi in izsiljevanjem, zaradi česar strokovnjaki svarijo pred ponovnim vzponom džihadistov v regiji.

Source
STA
Back to top button