Rusija na seznam “teroristov in skrajnežev” uvrstila dva pomočnika Navalnega

Rusija je na seznam teroristov in skrajnežev uvrstila dva ključna zaveznika zaprtega kritika Kremlja, Alekseja Navalnega. Na seznamu Zvezne službe za finančni nadzor sta se tako danes uvrstila tudi Leonid Volkov in Ivan Ždanov, ki pa sta Rusijo zapustila po lanski aretaciji Navalnega, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 

 

Zadnje leto je v Rusiji minilo v znamenju zatiranja drugače misleče opozicije. Med drugim je bil pred skoraj enim letom, 17. januarja lani zaprt Putinov glavni kritik Navalni. Hkrati pa je bila njegova politična organizacija označena kot ekstremistična in zato tudi prepovedana, poroča AFP.

Ždanov se je po uvrstitvi na seznam oglasil preko družbenega omrežja Instagram, kjer je v javnem sporočilu za Volkova zapisal: “čestitke, brat”.

Navalni velja za najodmevnejšega domačega nasprotnika ruskega predsednika Vladimirja Putina. Vodja ruske opozicije je za zapahi, odkar se je januarja lani vrnil v Moskvo iz Nemčije, kjer je okreval po zastrupitvi z živčnim strupom novičok, za katero tako on kot Zahod krivita Kremelj.

Source
STA
Back to top button