Rusija grozi z začasno ukinitvijo Twitterja

Rusija grozi, da bo za en teden blokirala družbeno omrežje Twitter, potem ko je že zmanjšala hitrost prenosa podatkov. Ameriškemu podjetju namreč očitajo, da ni odstranilo nezakonitih vsebin, poročajo tuje tiskovne agencije.

Če se Twitter še naprej ne bo odzival na pozive k odstranitvi nezakonitih vsebin, bi ga lahko v roku enega meseca blokirali, je danes povedal namestnik vodje medijskega regulatorja Roskomnadzor Vadim Subotin.

Rusija očita ameriški platformi, da ignorira okoli 3100 pozivov, ki so jih vložili od leta 2017, glede odstranitve nezakonite vsebine s strani, med drugim spolne zlorabe otrok in objave, v katerih mladoletne nagovarjajo k samomoru.

Kritiki pa verjamejo, da gre le za poskus okrnitve svobode izražanja na družbenih omrežjih. “Nekako smo se znašli v državi, kjer se blokira internet,” je bil kritičen zaprti opozicijski voditelj Aleksej Navalni.

V državi so že blokirali več sto strani, med drugim portale vladnih nasprotnikov.

Pred nekaj tedni je začel veljati zakon, ki od upravljavcev družbenih omrežij zahteva, da najdejo in odstranijo prepovedano vsebino. Med drugim se pod to uvršča tudi pozive ljudi k udeležbi na protestih, ki nimajo vseh potrebnih dovoljenj.

Source
STA
Back to top button