Svet

Putin pozval ruske volivce k udeležbi na volitvah

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes pozval ruske volivce, naj se udeležijo nedeljskih parlamentarnih volitev, na katerih je pričakovati vnovično prepričljivo zmago vladajoče Enotne Rusije. “Računam na vašo odgovorno, uravnoteženo, domoljubno državljansko odločitev,” je dejal v videonagovoru, ki ga je Kremelj objavil na spletni strani.

Putin je od torka zaradi okužb z novim koronavirusom v ožjem krogu njegovih sodelavcev v samoizolaciji. Kot je danes dejal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov, bo v izolaciji ostal najmanj teden dni, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

Kot je dodal, bo Putin kljub temu glasoval na volitvah, o podrobnostih pa da bodo iz Kremlja javnost obvestili kasneje. Rok za prijavo za elektronsko glasovanje je sicer že potekel, vendar je Peskov zatrdil, da se je Putin “že registriral”.

Ruski predsednik je sicer danes sporočil, da so v zadnjih dneh okužbo potrdili pri več kot desetih ljudeh v njegovem “ožjem krogu”, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

68-letni Putin se je spomladi cepil proti covidu-19, junija, več kot tri mesece po cepljenju, pa je razkril, da je prejel rusko cepivo Sputnik V.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button