Putin bo odgovarjal na vprašanja novinarjev

Ruski predsednik Vladimir Putin bo danes na tradicionalni 16. letni novinarski konferenci odgovarjal na vprašanja domačih in tujih novinarjev. Zaradi pandemije covida-19 bo novinarska konferenca potekala v virtualni obliki, Putin pa bo po napovedih Kremlja odgovarjal iz svoje rezidence Novo Ogarjovo.

 

Letos se je za novinarsko konferenco akreditiralo 774 novinarjev, kar je 2,5-krat manj kot lani, piše na spletni strani ruskega predsednika. Na lanski Putinovi konferenci so zabeležili rekordno udeležbo, saj se je zanjo akreditiralo 1895 novinarjev, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

Putin letne novinarske konference prireja že od leta 2001, običajno trajajo več ur, na njih pa ruski predsednik odgovarja na aktualna vprašanja domačih in tujih novinarjev. Na prvi je bilo 500 novinarjev in je bila najkrajša doslej, saj je trajala uro in 35 minut. Od leta 2004 so bile vse daljše od treh ur, najdlje pa je Putin na vprašanja novinarjev odgovarjal leta 2008 – štiri ure in 40 minut.

Putin je bil sicer ruski predsednik dva zaporedna mandata med letoma 2000 in 2008, nato je bil štiri leta premier, od leta 2012 pa je spet na predsedniškem položaju – drugi zaporedni mandat se mu izteče leta 2024.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button