Svet

Poplave prizadele obsežna območja na Tajskem

Močno deževje je na Tajskem povzročilo obsežnih poplave, je danes sporočila tajska agencija za civilno zaščito. V osrednjem in severnem delu države je poplavljenih okoli 70.000 domov, od konca prejšnjega tedna pa so našteli že šest smrti. Ogrožena je tudi prestolnica Bangkok, poročajo tuje tiskovne agencije.

Poplave so posledica obilnih padavin, ki jih je prinesla tropska nevihta Dianmu. Poplave imajo v 30 tajskih provincah, najbolj prizadet pa je osrednji del države, so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočile tajske oblasti.

Od konca prejšnjega tedna so našteli že šest smrtnih žrtev poplav. Najmanj dva človeka še pogrešajo.

Ogrožena je tudi tajska prestolnica Bangkok, saj gladina reke Chao Phraya, ki teče skozi mesto, vztrajno narašča, tudi zato, ker morajo oblasti izza jezov v zgornjem toku reke spuščati vodo. Oblasti v Bangkoku se zato že pripravljajo na poplave in na najbolj ogrožena območja že nameščajo vreče s peskom in drugo protipoplavno zaščito, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tajske oblasti upajo, da se bodo tokrat v državi izognili ponovitvi katastrofalne monsunske sezone iz leta 2011, ko je bila zaradi hudih poplav pod vodo petina Bangkoka. Takrat je umrlo več kot 500 ljudi.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button