Po odlomu ledenika v Indiji 15 mrtvih, več kot 160 pogrešanih

Po nedeljskem odlomu večjega kosa ledenika blizu Joshimatha v indijski zvezni državi Uttarakhand so tamkajšnje oblasti danes sporočile, da je v poplavah, ki so sledile, umrlo najmanj 15 ljudi. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, več kot 160 ljudi še pogrešajo.

Himalajski ledenik se je odlomil na okoli 2000 metrih nadmorske višine in nato zgrmel v dolino, pri čemer je porušil več mostov in poškodoval dve hidroelektrarni na reki Alaknanda. Voda in veliki kosi ledu so odnesli tudi več cest.

Doslej so reševalci, ki so delali tudi ponoči, našli 15 trupel. Večinoma gre za tovarniške delavce, tudi med pogrešanimi je večina delavcev, je sporočila policija. Evakuirali so več vasi.

Doslej so uspeli rešiti 25 ljudi. Skupaj so sprva pogrešali 202 človeka, je povedal načelnik policije v zvezni državi Uttarakhand, Ashok Kumar. Kot je dodal, poskušajo rešiti okoli 30 delavcev, ki jih je zasulo v tovarniškem predoru, potem ko so v nedeljo iz drugega predora rešili 12 delavcev.

V tej gorati indijski zvezni državi so v zadnjih desetletjih doživeli več katastrof, tudi zaradi uničevanja okolja. Leta 2013 je v najhujšem monsunu v skoraj stotih letih tam umrlo več kot 6000 ljudi.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button