Plavalca Kellerja zaradi napada na Kapitol aretirali

Nekdanjega plavalca Kleta Kellerja, večkratnega olimpijskega in svetovnega prvaka, so aretirali zaradi napada na ameriški kongres, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Kellerja so prepoznali na posnetkih, ki so jih posneli novinarji med vdorom privržencev predsednika Donalda Trumpa v Kapitol. Pri tem ga je izdala olimpijska jakna.

 

Dan pred aretacijo ga je ameriško ministrstvo za pravosodje obtožilo nezakonitega vstopa v Kapitol, nasilnega in neprimernega vedenja ter oviranja kazenskega pregona. Keller med prvim zaslišanjem pred sodiščem v Denverju ni povedal veliko, ko je odgovarjal na osnovna vprašanja sodnika.

“Zelo jasno in preprosto, dejanje Kellerja ne predstavlja vrednost in poslanstva ameriškega plavanja. Poudariti moramo tudi, da plavalec, ki je nekoč zastopal našo državo in demokracijo na najvišjih ravneh našega športa, ni član naše organizacije od leta 2008,” so zapisali pri ameriški plavalni zvezi.

Zdaj 38-letnik je štirikrat nastopil na olimpijskih igrah, s štafeto 4×200 metrov je osvojil dve zlati in srebrno kolajno, v posamični konkurenci pa je bil dvakrat bronast v disciplini 400 metrov prosto. Tudi s svetovnih prvenstev se je vrnil s številnimi odličji.

Po končani športni poti se ni znašel. Ločil se je od žene, večkrat izgubil službo, nekaj časa je bil brezdomec, živel je tudi v avtomobilu. Nazadnje se je preživljal s prodajo nepremičnin in prebival v Colorado Springsu.

Source
STA
Back to top button