Svet

Papež zelo razočaran zaradi preloženega obiska v Afriki

Papež Frančišek je danes v video sporočilu izrazil razočaranje, ker zaradi bolečin v kolenu ne bo mogel obiskati Demokratične republike Kongo in Južnega Sudana, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 

 

“Gospod ve, kako zelo sem razočaran, ker sem moral preložiti ta dolgo pričakovani in zelo želeni obisk,” je dejal papež v video sporočilu, ki ga je danes objavil Vatikan. Papež je v sporočilu obema državama, ki ju bo obiskal, izrekel prisrčen blagoslov.

“Dragi kongovski in južnosudanski prijatelji, v tem trenutku mi besede ne zadostujejo, da bi vam izrazil svojo bližino in naklonjenost, ki jo čutim do vas,” je dodal papež Frančišek. V nedeljo bo zaradi preloženega obiska maševal za kongovsko skupnost v Rimu.

Vatikan je na prošnjo zdravnikov papeževo potovanje v državi preložil 10. junija, da ne bi ogrozili njegovega zdravljenja. 85-letni Frančišek ima v zadnjih tednih namreč težave z bolečinami v kolenu, zaradi katerih je moral maja na javni prireditvi prvič uporabiti invalidski voziček.

Po navedbah libanonske vlade je bilo zaradi zdravstvenih razlogov preloženo tudi papeževo načrtovano potovanje v Libanon v juniju, čeprav Vatikan tega obiska ni nikoli potrdil. Vendar pa na papeževem urniku še vedno ostaja potovanje v Kanado konec julija, še poroča AFP.

Source
STA
Back to top button