Papež septembra na obisk v jugovzhodno Azijo

Papež Frančišek bo v prvi polovici septembra odpotoval v jugovzhodno Azijo, v okviru 12-dnevnega potovanja pa namerava obiskati Indonezijo, Papuo Novo Gvinejo, Vzhodni Timor in Singapur, so sporočili danes v Vatikanu. 30.000-kilometrsko potovanje, ki bo trajalo od 2. do 13. septembra, bo najdaljše potovanje papeža Frančiška doslej.

Frančišek bo po Pavlu VI. in Janezu Pavlu II. tretji papež, ki bo obiskal Indonezijo. Pavel VI. je Džakarto obiskal leta 1970, leta 1989 pa je indonezijsko prestolnico in še štiri druga mesta obiskal tudi Janez Pavel II., poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Frančišek bi moral že septembra 2020 obiskati Papuo Novo Gvinejo, Vzhodni Timor in Indonezijo, a je bilo potovanje odpovedano zaradi pandemije covida-19.

Že nekaj mesecev se sicer ugiba o tem, da se bo papež odpravil na večje potovanje. Frančišek sam je v javnih nastopih omenjal obisk vzhodnoazijsko-pacifiške regije. 87-letni papež se sicer že lep čas spopada z zdravstvenimi težavami, med drugim z različnimi okužbami dihal. Novembra je moral po nasvetu zdravnikov odpovedati potovanje v Dubaj.

Frančišek ima sicer letos v načrtu tudi tri potovanja v Italiji, in sicer v Benetke, Verono in Trst. Napovedal je tudi, da namerava letos obiskati Belgijo, prav tako pa ni izključil obiska svoje domovine Argentine.

Back to top button