Papež pozval k prizadevanjem za preprečitev humanitarne katastrofe v Gazi

Papež Frančišek je danes pozval k prizadevanjem za preprečitev humanitarne katastrofe na območju Gaze. Na redni tedenski avdienci v Vatikanu je tudi izrazil zaskrbljenost zaradi nevarnosti širitve spora med skrajnim palestinskim gibanjem Hamas in Izraelom, poročajo tuje tiskovne agencije.

“Žrtev je vedno več in razmere v Gazi so obupne. Prosim, storite vse, kar je mogoče, da bi se izognili humanitarni katastrofi,” je pred več tisoč ljudmi na Trgu svetega Petra pozval 86-letni papež.

Izrazil je tudi zaskrbljenost nad možnostjo širitve konflikta med Hamasom in Izraelom. “Vojna ne rešuje nobenih problemov, temveč le širi smrt in uničenje. Povečuje sovraštvo in maščevanje. Vojna briše prihodnost,” je poudaril. Vernike pa je pozval, naj se v tem sporu postavijo le na eno stran – na stran miru.

Vse vernike je papež tudi povabil, naj 27. oktobra posvetijo dan molitvi za mir, postu in pokori. Posebne molitve bodo ta dan tudi v baziliki svetega Petra v Vatikanu. Naj se na “primeren način” pridružijo tej pobudi, je pozval tudi ostale kristjane, pripadnike drugih ver in vse, ki želijo mir na svetu.

Back to top button